Το τμήμα LG Business Solutions, ως αρωγός του τουριστικού κλάδου, συμμετείχε ως Ασημένιος Χορηγός στο 2ο Συνέδριο Hotel Tech 2018, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens Hotel. Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικά στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου, αλλά και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην υλοποίηση τεχνολογικών έργων στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την πλούσια σειρά καινοτόμων ξενοδοχειακών λύσεων Information Display και Κλιματισμού & Θέρμανσης της LG και τις αντίστοιχες εφαρμογές στην ελληνική αγορά.

Εκπροσωπώντας την LG, ο κ. Βάιος Μπλάτζιος Key Accounts Air Conditioning & Energy Solutions Supervisor, παρουσίασε τις ολοκληρωμένες επαγγελματικές λύσεις της LG στην ομιλία του με θέμα «Ξενοδοχειακές Λύσεις Information Display και Κλιματισμού & Θέρμανσης – Case Studies Εξοικονόμηση Ενέργειας από την ελληνική αγορά» στην ενότητα Ενέργεια. Καθώς η ενεργειακή απόδοση αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο, η LG απαντά στην πρόκληση αυτή με μία σειρά προηγμένων λύσεων που συνδυάζουν υψηλή ενεργειακή απόδοση και εξοικονόμηση κόστους. Έτσι, κατά την ομιλία του ο κ. Βάιος Μπλάτζιος παρουσίασε το ευρύ επαγγελματικό portfolio της εταιρείας το οποίο περιλαμβάνει εξειδικευμένες ξενοδοχειακές λύσεις: ολοκληρωμένες λύσεις Information Display με υπηρεσίες in-room digital concierge, φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις ψύξης – θέρμανσης όπως το LG MULTI V 5, εσωτερικές μονάδες κλιματισμού και μονάδες εξαερισμού ERV, συστήματα κεντρικής διαχείρισης μονάδων κλιματισμού (AC control systems), καθώς και συστήματα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης όπως οι μονάδες Hydrokit με αναβαθμισμένη ενεργειακή απόδοση.

Στα ειδικά διαμορφωμένα Smart Hotel Rooms από τις εταιρείες Lemco και Euroaccess (Information Display partners της LG), οι ενδιαφερόμενοι είδαν από κοντά τις LG Hotel Infotainment λύσεις με τις οποίες μπορεί να γίνει πράξη το Έξυπνο Ξενοδοχείο του μέλλοντος. Eπιπλέον, οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις ολοκληρωμένες ξενοδοχειακές λύσεις της εταιρείας, τις τηλεοράσεις OLED Hotel TVs και την infotainment πλατφόρμα Pro:Centric Direct για Ιn-room digital concierge υπηρεσίες, καθώς και τα Digital Signage προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας και ιδιαίτερης αισθητικής για τους κοινόχρηστους χώρους (lobby, χώρος υποδοχής, καφέ και εστιατόριο).

Ο κ. Γιάννης Μαντάς, Εμπορικός Διευθυντής του τμήματος Business Solutions της LG Electronics Hellas, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η LG συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στο δυναμικό κλάδο του ελληνικού τουρισμού διαθέτοντας καινοτόμα και ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση του λειτουργικού κόστους και στην αναβάθμιση της εμπειρίας των ταξιδιωτών. Ταυτόχρονα είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας να στηρίζουμε τους επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού και να συμμετέχουμε σε ημερίδες όπως το συνέδριο Hotel Tech 2018, τα οποία μας δίνουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί τους και να κατανοήσουμε τις πραγματικές τους ανάγκες.»