Με Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Καινοτόμο Προϊόν/Υπηρεσία» για το λανσάρισμα του 1ου ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης εταιρικών εξόδων Spendeo διακρίθηκε η Edenred στην τελετή απονομής των Sales Excellence Awards 2018 που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ο θεσμός των Sales Excellence Awards που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδας (ΙΠΕ) και την Boussias Communications, ανέδειξε και βράβευσε τις βέλτιστες πρακτικές πωλήσεων σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους στην Ελλάδα.

Η Edenred, παρουσίασε τον Ιούλιο του 2017 στην Ελληνική αγορά το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης εταιρικών εξόδων Spendeo. Σχεδιασμένη αποκλειστικά για επιχειρήσεις, η λύση Spendeo συνδυάζει την ευελιξία μιας επαναφορτιζόμενης κάρτας, τον έλεγχο μίας online πλατφόρμας που διαχειρίζεται, καταγράφει και παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τα έξοδα μίας εταιρείας, και της αντίστοιχης mobile εφαρμογής για 24/7 εύκολη και άμεση πρόσβαση και διαχείριση από την πλευρά των εργαζομένων.

Ο κύριος Γιάννης Κολοβός, CEO της Edenred Ελλάδας, δήλωσε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την αναγνώριση της εταιρείας μας από τον θεσμό των Sales Excellence Awards. Πρόκειται για μία πραγματικά καινοτόμα λύση, η οποία δημιουργήθηκε λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις της αγοράς και τις ανάγκες των πελατών μας για ψηφιακό μετασχηματισμό, ασφάλεια, προβλεψιμότητα, έλεγχο και μείωση του χρόνου διαχείρισης των εταιρικών τους εξόδων».

Το σύστημα διαχείρισης εταιρικών εξόδων Spendeo, μέσω της τεχνολογίας Chip & PIN, παρέχει ασφάλεια στις συναλλαγές των κατόχων, προσαρμόζεται απόλυτα με την πολιτική εξόδων της εκάστοτε εταιρείας, ενώ παρέχει δυνατότητα διαμόρφωσης των κατηγοριών χρήσης (όπως καύσιμα, ξενοδοχεία, γεύματα, κ.α) και των ορίων χρήσης ανά εργαζόμενο ή ανά ομάδα εργαζομένων.

Παράλληλα, η λύση Spendeo προσφέρει μια σειρά από επιπλέον προνόμια όπως:

Για την εταιρεία

 • Κατάργηση των μετρητών και των πιστωτικών καρτών με μεγάλα πιστωτικά όρια
 • Απόλυτο έλεγχο, μέσω της δυνατότητας ορισμού κανόνων χρήσης της κάρτας, βάσει των αναγκών της εταιρείας
 • Reporting σε πραγματικό χρόνο και πλήρη εικόνα των εταιρικών εξόδων
 • Μείωση του χρόνου και του κόστους διαχείρισης
 • Απλοποίηση της διαδικασίας εξοδολογίων και μείωση της γραφειοκρατίας

Για τους εργαζομένους-κατόχους

 • Μία κάρτα για κάθε κατηγορία εταιρικού εξόδου
 • Τέλος στα μετρητά ή τις χρεώσεις των προσωπικών τους καρτών
 • 24/7 πρόσβαση στο υπόλοιπο και στο ιστορικό των συναλλαγών, real-time επαναφόρτιση, σύνταξη και υποβολή εξοδολογίου, μέσω της mobile εφαρμογής Spendeo

Η πρώτη πανελλήνια έρευνα για την «Διαχείριση Εταιρικών Εξόδων»

Για το σχεδιασμό της λύσης Spendeo, η Edenred πραγματοποίησε την πρώτη πανελλήνια έρευνα για την «Διαχείριση Εταιρικών Εξόδων», όπου συμμετείχαν συνολικά 288 decision makers από διαφορετικούς κλάδους της αγοράς και διαφορετικά μεγέθη επιχείρησης.

Ορισμένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας:

 • Η διαχείριση εταιρικών εξόδων αποτελεί σημαντική προτεραιότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, με το 95% να δηλώνει ότι είναι «μεγάλης» ή «πολύ μεγάλης» σημασίας για τον οργανισμό τους
 • Σχεδόν το 60% των επιχειρήσεων καλύπτουν τα εταιρικά τους έξοδα είτε απολογιστικά, είτε με προκαταβολή από το λογιστήριο
 • Περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις (55%), δήλωσαν πως δεν είναι ικανοποιημένες από τον τρόπο διαχείρισης των εταιρικών τους εξόδων μέχρι σήμερα.

Ορισμένοι από τους πελάτες της Edenred που αξιοποιούν το σύστημα διαχείρισης εταιρικών εξόδων Spendeo, δήλωσαν: «Με την υιοθέτηση της πλατφόρμας Spendeo, πετύχαμε 80% μείωση του χρόνου που απασχολείται το λογιστήριο για την εκκαθάριση των εξοδολογίων, ενώ πλέον τον χρόνο αυτό απασχολούνται με σημαντικότερες και πιο παραγωγικές εργασίες για την εταιρεία», ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρείας, χρήστης και ο ίδιος της λύσης Spendeo, δήλωσε, «Οι άνθρωποί μου ξεκινούν χαρούμενοι για τα ταξίδια τους χωρίς το φόβο ότι θα ξοδεύουν χρήματα για λογαριασμό της εταιρείας εις βάρος των προσωπικών τους υποχρεώσεων».

Με τις λύσεις “One Size fits all” να έχουν περάσει πλέον στο παρελθόν, στη φάση σχεδιασμού της νέας αυτής λύσης, ο παράγοντας εξατομίκευση έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Η λύση Spendeo προσαρμόζεται απόλυτα στο μέγεθος, τις ανάγκες και την πολιτική εξόδων της εκάστοτε εταιρείας, και ως εκ τούτου αποτελεί τον πιο ευέλικτο συνεργάτη για κάθε εταιρικό έξοδο.