Το σύστημα Πυρανίχνευσης αποτελεί το σημαντικότερο μέτρο ασφαλείας για τη ζωή του ανθρώπου.

Οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες αποτελούν σπουδαίο κεφάλαιο κατά την μελέτη και τον σχεδιασμό των συστημάτων αντιμετώπισης της φωτιάς.

Άτομα διαφορετικών κινητικών, ακουστικών και οπτικών δυνατοτήτων δύναται να είναι μαζεμένα ταυτόχρονα σε κοινό χώρο. Έτσι κάτω από τις οποιεσδήποτε συνθήκες ένα σύστημα Πυρανίχνευσης θα πρέπει να είναι σε θέση να  ανιχνεύσει άμεσα τη φωτιά καθώς και να ενημερώσει και τον τελευταίο ένοικο του ξενοδοχείου με ιδιαίτερη επιτυχία. Η άρτια μελέτη των χώρων μιας ξενοδοχειακής μονάδας σύμφωνα με τους νόμους  καθώς και η επιλογή κατάλληλων συστημάτων τα οποία τηρούν όλες τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές καθιστούν ένα σύστημα ανίχνευσης φωτιάς αξιόπιστο και αποτελεσματικό.

Η διευθυνσιοδοτούμενη πυρανίχνευση είναι απαραίτητη σε διαμερισματοποιημένους χώρους  αφού  μπορεί να δώσει άμεσα συναγερμό και αριθμό δωματίου καθώς και να συνδεθεί με άλλες αντίστοιχες εφαρμογές. Σε περίπτωση αναγγελίας φωτιάς μέσω κάποιου πυρανιχνευτή, ο πίνακας αναφέρει το συγκεκριμένο σημείο που συμβαίνει η πυρκαγιά και ενεργοποιεί συσκευές εξοπλισμού αναγγελίας όπως σειρήνες, φάρους, κουδούνια και συστήματα αναγγελίας με απότερο σκοπό την ασφαλή εκκένωση του ξενοδοχείου και την αποφυγή πανικού καθώς και το σύστημα κατάσβεσης.

Πολλές φορές είναι επιτακτική η ανάγκη στα ξενοδοχεία,  η λύση της πυρανίχνευσης να ολοκληρώνεται με σύστημα καταγραφής εικόνας έτσι ώστε να υπάρχει και οπτικός έλεγχος της κατάστασης.

Η εταιρία NSC εξειδικεύεται στο κλάδο της πυρανίχνευσης τα τελευταία 25 χρόνια στη Γερμανική αγορά προσφέροντας λύσεις ποιοτικές και τεχνολογικά προηγμένες.