Σε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η LG ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου συστήματος Variable Refrigerant Flow (VRF) MULTI V 5.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η LG αποτύπωσε με τον πιο ευφάνταστο τρόπο τα στοιχεία των τεσσάρων εποχών καθώς και την ένταξη της ‘5ης Εποχής’ που ‘ανατέλλει’ με την έλευση της καινούριας λύσης ψύξης – θέρμανσης της εταιρείας όπως ενημέρωσε η μετεωρολόγος, κα Χριστίνα Σούζη με την παρουσίαση της οποίας ξεκίνησε η εκδήλωση.

To VRF MULTI V 5 αποτελεί το πιο πρόσφατο μοντέλο της επιτυχημένης προϊοντικής σειράς συστημάτων ψύξης – θέρμανσης MULTI V, θέτοντας νέα όρια στην κατηγορία αφού προσφέρει βελτιωμένη λειτουργικότητα, αναβαθμίζοντας την ενεργειακή απόδοση και μεγιστοποιώντας την άνεση του χρήστη. Διαθέτει τη λειτουργία Dual Sensing Control, η οποία παρακολουθεί τα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση της ψύξης και της θέρμανσης. Η νέα λύση της εταιρείας είναι εξοπλισμένη με τον απόλυτο LG συμπιεστή Inverter ενώ διαθέτει την ικανότητα υποστήριξης μεγάλου αριθμού εξωτερικών μονάδων αποτελώντας μια ισχυρή λύση για τον έλεγχο του κλίματος.

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο κ. Chris Kweon, Business of Air Solution Director, LG Electronics Europe B2B, o οποίος καλωσόρισε τους καλεσμένους και δεσμεύθηκε πως η LG θα συνεχίσει να επενδύει στα κορυφαία VRF συστήματα, όπως το Multi V 5 και να προσφέρει καινοτόμες λύσεις που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των πελατών τους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Τον ακολούθησε ο κ. Ξενοφώντας Πετρόπουλος, Group Communications Director, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), τονίζοντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το νέο Multi V 5 στους επαγγελματίες του Τουριστικού κλάδου.

Στη συνέχεια, ο κ. Γ. Μαντάς, Εμπορικός Διευθυντής του Τμήματος Business Solutions της LG Electronics Hellas, ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για το MULTI V 5, τη νέα ναυαρχίδα στον τομέα λύσεων ψύξης – θέρμανσης της LG. Το Multi V 5, το VRF σύστημα πέμπτης γενιάς της LG, ενσωματώνει μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες με σκοπό να προσφέρει στους πελάτες μας ενεργειακή απόδοση και άνεση σε ασυναγώνιστα επίπεδα».

Στο βήμα ανέβηκαν και οι κα Carolina do Carmo, R&D Εngineer του οργανισμού Eurovent και Dr. Cătălin Lungu Vicepresident, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θέρμανσης, Εξαερισμού και Κλιματισμού (REHVA) οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αναγνώριση που απολαμβάνει το σύστημα Multi V 5 για την άριστη ενεργειακή του απόδοση και το γεγονός ότι πληροί τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές.

Ακολούθησε συζήτηση σε πάνελ με συντονιστή τον κ. Αντώνη Ρουσελιωτάκη, Managing Director, Social Handlers, κατά τη διάρκειά της οποίας, οι συμμετέχοντες κ.κ. Δημήτρης Κιριμλίδης, Managing Director & Head Of Engineering Division, LDK Consultants, Χ. Γκέκας, Air Solutions Academy Supervisor, LG Electronis Hellas, κα Carolina do Carmo και ο Dr. Cătălin Lungu, σκιαγράφησαν το παρόν και το μέλλον του κλάδου της ενέργειας ενώ αναφέρθηκαν και στον παράγοντα της ενεργειακής απόδοσης και τη σημασία που έχει για το περιβάλλον, τόσο σε ανθρωπιστικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κανονισμών συμμόρφωσης. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τους συμμετέχοντες να αναλύουν το ρόλο που διαδραματίζει η κατανάλωση ενέργειας στη λειτουργία μιας επιχείρησης.

Στην εκδήλωση, με παρουσιαστές την κα Άννα Πρέλεβιτς και τον κ. Διονύση Ατζαράκη, παραβρέθηκαν δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, επαγγελματίες από τον Ξενοδοχειακό κλάδο της χώρας, τον Τραπεζικό τομέα, τον κλάδο του Λιανεμπορίου, της Εστίασης καθώς και εκπρόσωποι του ευρύτερου τομέα του ελληνικού Τουρισμού.

Το νέο επαγγελματικό σύστημα ψύξης – θέρμανσης της LG, MULTI V 5, θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από τον Μάιο του 2017.